Stoppa blodbadet i Gaza!

PÅ GÅNG | Socialistisk Politik

Onsdag 13 mars ordnar Socialistisk Politik ett samtalsmöte i Stockholm under rubriken Eld upphör NU! Stoppa blodbadet i Gaza! Ett enat, fritt och demokratiskt Israel/Palestina – är det en möjlighet eller ren utopi?

De som deltar i samtalet är Ammar Makboul, svensk-palestinier med mångårig bakgrund i freds– och solidaritetsrörelsen, Dan Israel, debattör och f d förläggare som var med och grundade Judar för israelisk-palestinsk fred 1982 samt Håkan Blomqvist, historiker och föreläsare som bland annat forskat om den judiska arbetarrörelsen.

Hur bidrar vi till att samla en bred antikrigsrörelse som förmår få slut på bombningar och förstörelse och bana väg för fred? Och hur ser vi på den framtida lösningen på ockupation och övergrepp i Israel/Palestina?

Ett demokratiskt, sekulärt Palestina för både judar och araber eller en tvåstatslösning – kan något av alternativen bli möjligt och vad krävs i så fall på plats och av omvärlden?

Hur ska freds- och solidaritetsrörelser i Sverige bemöta den antisemitism och islamofobi som vi sett på senare tid? Kan man kritisera sionismen utan att vara antisemit? Är fördömanden av Hamas styre i Gaza ett grundskott mot den palestinska befrielserörelsen?

Det är några av de frågor som samtalet kommer att kretsa kring. Så kom och delta i samtalet onsdag 13 mars kl 18.30 i Världsbiblioteket, Solidaritetshuset, Tegelviksg. 40 i Stockholm.